Plantskola

Brett utbud av blommor, växter och tillbehör

Sortiment på Thurgården

Idag har vi 1100 m2 växthus och dubbelt så stor försäljningsyta utomhus. Våra egna odlingar av växter står för den största delen av försäljningen för högsta tänkbara kvalité. Utbudet är brett och i växthusen finner ni bland annat surfinia, million bells, snöflinga, femtunga, blomstertobak, fuchsia, ampelväxter samt många sorter av gammaldags och unika pelargoner. Utomhus finner du ett stort utbud av perenner, rosor, buskar och träd. Vi har fröer men också klängväxter såsom klematis, klätterväxter, humle och vinrankor. Vi har stenpartiväxter såsom fetknoppar, taklök, och andra torktåliga växter. Vi kan ta hand om transport, utkörning och leverans till dig. Kontakta oss för mer information.

Buskar

Buskar på Thurgården

Stora och kraftiga buskar är det som kännetecknar vårt sortiment och inte minst det breda utbudet av olika sorter. Vi söker ständigt efter nya och vackra sorter som är lämpliga för vårt klimat på Öland och även i hela södra Sverige. Välkommen att kontakta oss för mer information kring vårt utbud. Vi har många buskar, såsom rhododendron, dahlia, pioner, syrener, jasmin, schersmin, bärbuskar, björnbär, hallon, hallonplantor, jordgubbsplantor och smultron. 

Träd

Träd på Thurgården

Vi erbjuder en mängd olika träd för alla slags trädgårdar, stora som små. Har man en mindre trädgård vill man vanligtvis ha mindre träd. Vi har träd både till mindre och större trädgårdar men även till alléer. Välkommen att besöka oss, vi har alltid ett stort utbud av träd hemma. Vi har träd, såsom äppelträd, plommonträd, persikoträd, citronträd, olivträd, palmer, salix, pil, dvärgpil på stam, körsbärsträd, rosenapel, valnöt, stäppkörsbör, tulpanträd, lind, buxbom, ölandstok, aprikos och aprikosträd.

Rosor

Rosor på Thurgården

Våra rosor krukodlas av oss på plats. Sortimentet är fast hela säsongen eller så länge lagret räcker. Vi har till exempel the fairy, klängrosor och honungsros. Välkommen att besöka oss i Färjestaden på Öland.

Perenner

Perenner på Thurgården

Perenner håller vi varmt om hjärtan, vi odlar ständigt ca 200 olika sorters perenner så att det alltid finns ett brett sortiment att tillgå. Vi har perenner, såsom lavendel, stäppsalvia, liljor, hosta, funkia, stockros, stockrosor, violer, medelhavsväxter, medelhavs, agave, potatisblomma, fucksia, blodsdroppe. Vårblommor i vårkruka, tulpan, ranunkel och murgröna.

Häckar

Häckar på Thurgården

Häckar kan se ut på många olika sätt och fylla olika syften och funktioner. Ibland vill man bara markera en gräns eller enbart skapa lite privat utrymme. Vi erbjuder växter till alla olika ändamål, från mindre plantor till färdiga häckar. OBSERVERA!  Vi säljer inte barrotade häckplantor.

Pelargoner

Pelargoner på Thurgården

Pelargonen är den mest älskvärda blomman av dem alla. Det finns många olika sorter så att alla kan hitta sin favorit. Vi odlar självklart de klassiska sorterna, men även dem något mer exklusiva sorter, som mårbackapelargoner, rosenknoppspelargoner, tulpanpelargoner, äggskalspelargoner, kaktuspelargoner, rosenpelargoner, vildpelargoner, vilda pelargoner, stjärnpelargoner, doftpelargoner och många fler.

Kryddor och grönsaksplantor

Kryddor och grönsaksplantor på Thurgården

Att odla sin egen mat är en härlig upplevelse, som många finner njutning i. För att ha egna kryddor och körsbärstomater behöver man inte bo i en villa utan en liten balkong eller fönsterbräda fungerar alldeles utmärkt. Vi odlar väldigt många olika sorters tomatplantor, chili, physalis, gurkor, paprika, paprikaplantor, squash, sättpotatis, sättlök, ramslök, gröslök, rabarber och meloner. Vi odlar även alla tänkbara kryddor, som chokladmynta, kola-krydda, stevia, apelsintimjan, basilika, rosmarin, persilja och många fler.

Sommarblommor

Sommarblommor på Thurgården

Sommarblommor är ett stort begrepp som omfattar många delar av vår flora. Här valde vi att presentera det vi planterar i våra krukor under sommaren och då kan man välja på både ettåriga och fleråriga växter. Vi odlar ett gediget sortiment av sommarblommor med specialisering på nya sorter. Hos oss hittar du alltid något nytt men också petunia, lobelia, tagetes, begonia och isbegonia.

Amplar

Amplar på Thurgården

Vi odlar våra färdiga amplar själva på Thurgården. I början på mars planterar vi i flera dagar för att sedan se dem växa, bilda knoppar och slå ut i blom. De första börjar sälja redan i slutet av april men tack vore att vi odlar så många olika sorter och välkomponerade blandningar, så finns det stort utbud hela vägen till midsommar. Vi har även blomstersäckar, säckar, påsar och hängande blommor.